Hou de banden van je stoel op spanning

Poep aan je banden!

“Ik heb er poep aan”, is zo’n typische uitdrukking in het Nederlands die aangeeft dat het je niks kan schelen. In het geval van uw rolstoel banden is deze uitdrukking wel een vreemde.

Letterlijk poep aan de banden is zeer onprettig en heel erg vies. Nee in deze blog willen wij het belang van goede spanning op de banden benadrukken. Net als in een auto of fiets is het belang van een goed banden spanning essentieel. Een auto met een te lage bandenspanning verbruikt meer benzine en om het vergelijk te maken naar de rolstoel, als daar de banden te zacht zijn kost het u ook meer kracht en bij een elektrisch aangedreven rolstoel kost het meer energie (stroom). Tevens slijten uw banden sneller.

Daarnaast is net als bij een auto of fiets de wendbaarheid minder, doordat het draagvlak van de band groter is.

Te hoge bandenspanning!

Bij een te hard opgepompte band neem het comfort van de rolstoel af, doordat de band erg hard is kan deze kleine oneffenheden op de weg niet corrigeren, u voelt dus elke bobbel in de weg wat uiteindelijk het zitcomfort benadeeld. Let dus altijd op de juiste spanning, raadpleeg de handleiding of neem contact met ons op. Bel: 010 –   303 78 57 of stuur een e-mail bericht naar [email protected]

Tips

  • De juiste bandenspanning staat meestal op de zijkant van de band, maar is gemiddeld 8 bar
  • Zorg dat de bandenspanning links en rechts gelijk is
  • Een te zachte band kost meer energie (zwaar rijden, stroom) en slijt daarmee sneller
  • Met een te harde band neemt het comfort af

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van onze tips & tricks vragen of wilt u meer weten over een specifiek product? Stuur ons een bericht.

vraag
Scootmobiel onderhoud
september 5, 2022
Genoeg drinken tijdens de warme dagen
augustus 5, 2022
Rollator mee op vakantie
juli 22, 2022
Hulpmiddelen tijdelijk nodig
mei 20, 2022
De traplift
april 29, 2022
Artrose en reuma
maart 20, 2022
Ik kan gewoon meedoen
januari 11, 2022