Genoeg drinken tijdens de warme dagen

Drinken, drinken, drinken!

Als de temperaturen weer gaan stijgen dan is het belangrijk dat we genoeg blijven drinken. Het is uiteraard sowieso goed om voldoende te blijven drinken, maar als de gemiddelde temperatuur boven de 20˚ graden uitkomt is het nemen van extra vocht erg belangrijk. Hiermee koelen we ons lichaam en voorkomen we verhitting van ons lichaam en uitdroging.

Maar hoeveel vocht moet je nu tot je nemen? Naast een paar kopjes koffie of thee is het raadzaam om 0,03 liter x uw lichaamsgewicht aan vocht in te nemen: voorbeeld uw weegt 80 kilo x 0,03 liter = 2,5 liter vocht. Dat lijkt veel, maar als u over een dag 4 à 5 kopjes koffie drinkt x 40 ml, 2 koppen thee x 60 ml, een glas melk 80 ml dan zit u al snel op bijna een 0,5 liter vocht. Als u dan over de dag nog eens 4 flesjes van circa een ½ liter water drinkt is uw vocht op peil.

Uiteraard is dit een gemiddelde maar is wel een goede richtlijn. Maar waar laat je een flesje of blikje?

Rolstoel drink accessoires

Wij hebben een breed assortiment hulpmiddelen in onze webshop en ook enkele handige producten voor het meenemen van een drinkbeker, flesje of blikje in een rolstoel, rollator of scootmobiel. Bekijk ons assortiment en zit uw product er niet tussen neem dan contact met ons op.

rolstoel accessoires

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Onze deskundige medewerkers staan dagelijks voor u klaar
  • We kunnen ook bij u thuiskomen
  • Wij leveren direct uit voorraad aan huis

Ja, ik wil graag een afspraak maken.

voor een scootmobiel onderhoud

Let op, op zondag zijn wij gesloten. Voor zaterdag kunt u alleen telefonisch een afspraak maken.
Kies uw voorkeurstijdvak.
Vink het onderwerp(en) van uw afspraak aan.
U kunt meerdere onderwerpen aanvinken.

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van onze tips & tricks vragen of wilt u meer weten over een specifiek product? Stuur ons een bericht.

Ik wil graag meer informatie over