Genoeg drinken tijdens de warme dagen

Drinken, drinken, drinken!

Als de temperaturen weer gaan stijgen dan is het belangrijk dat we genoeg blijven drinken. Het is uiteraard sowieso goed om voldoende te blijven drinken, maar als de gemiddelde temperatuur boven de 20˚ graden uitkomt is het nemen van extra vocht erg belangrijk. Hiermee koelen we ons lichaam en voorkomen we verhitting van ons lichaam en uitdroging.

Maar hoeveel vocht moet je nu tot je nemen? Naast een paar kopjes koffie of thee is het raadzaam om 0,03 liter x uw lichaamsgewicht aan vocht in te nemen: voorbeeld uw weegt 80 kilo x 0,03 liter = 2,5 liter vocht. Dat lijkt veel, maar als u over een dag 4 à 5 kopjes koffie drinkt x 40 ml, 2 koppen thee x 60 ml, een glas melk 80 ml dan zit u al snel op bijna een 0,5 liter vocht. Als u dan over de dag nog eens 4 flesjes van circa een ½ liter water drinkt is uw vocht op peil.

Uiteraard is dit een gemiddelde maar is wel een goede richtlijn. Maar waar laat je een flesje of blikje?

Rolstoel drink accessoires

Wij hebben een breed assortiment hulpmiddelen in onze webshop en ook enkele handige producten voor het meenemen van een drinkbeker, flesje of blikje in een rolstoel, rollator of scootmobiel. Bekijk ons assortiment en zit uw product er niet tussen neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van onze tips & tricks vragen of wilt u meer weten over een specifiek product? Stuur ons een bericht.

vraag
Scootmobiel onderhoud
september 5, 2022
Genoeg drinken tijdens de warme dagen
augustus 5, 2022
Rollator mee op vakantie
juli 22, 2022
Hulpmiddelen tijdelijk nodig
mei 20, 2022
De traplift
april 29, 2022
Artrose en reuma
maart 20, 2022