Scootmobiel onderhoud – veilig en vertrouwd onderwerg

Vertrouwen is goed, onderhouden is beter

Net als bij een auto, vertrouwen we er gemakshalve maar op dat deze elke dag start! Bij goed onderhoud mag dat dan ook geen probleem zijn, daarvoor brengen we onze auto met regelmaat naar de garage voor een klein- of grote beurt en soms ook voor de wettelijke APK. Maar als je auto kunt rijden dan ben je ook nog in staat bij pech een ander vervoermiddel te kiezen b.v. de fiets, scooter, openbaar vervoer etc.

Minder mobiel
Ben je door omstandigheden minder mobiel en ben je afhankelijk van een rolstoel, rollator of scootmobiel dan kan je bij een pechgeval niet even snel uitwijken naar een ander vervoermiddel. Op dat moment heb je werkelijk een mobiliteitsprobleem. Daarom adviseren wij geregeld om met name de scootmobiel te laten onderhouden.

De banden
Banden zijn uiteraard een belangrijk onderdeel en deze kunnen bij veelvuldig gebruik behoorlijk slijten. De band zorgt voor veiligheid, comfort en grip op de weg. Naast de juiste spanning is ook het profiel belangrijk, zeker in de periode waarbij het nat is op de weg. Daarnaast is de kans dat een versleten band lek raak ook groter. Laat dus elke keer je banden goed controleren en zorg altijd voor de juiste spanning.

scootmobiel onderhoud

Accu
De accu is een belangrijk onderdeel, dit is de krachtbron van je scootmobiel. Door de accu goed te onderhoud - opladen met een deugdelijke lader voorkomt schade aan de accu. Maar een accu heeft geen eeuwig leven en zal ook een keer vervangen moeten worden. Wij controleren altijd de conditie van de accu bij een onderhoudsbeurt.

Remmen en verlichting
Net als bij alle andere voertuigen zijn de remmen van groot belang, een scootmobiel is een elektromotor die niet zoals bij een brandstofmotor op zijn eigen kracht kan afremmen. De remmen van een scootmobiel hebben dus veel te lijden. We controleren ze bij elke onderhoudsbeurt. Deugdelijke verlichting is verplicht niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. De scootmobiel beweegt zich vlot in het verkeer en is bij minder zicht ook minder opvallend. Daarom doen ook veel eigenaren een fluorescerend vestje over de rugleuning om extra zichtbaar te zijn. Het voeren van geen verlichting is tevens strafbaar, dus voorkom een vervelende boete en controleer regelmatig de verlichting. Meer lezen over het gebruik van een scootmobiel.

Maak vandaag nog een afspraak:

U kunt een afspraakmaken met het onderstaande formulier maar u kunt ook direct bellen: 071 – 512 05 00

Onderhoudskosten

Kleine scootmobielen, opvouwbare/demontabele scootmobielen €105,-
Grote modellen 3- en 4-wiels scootmobielen €155,-
Voorrijkosten regio €50,-

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

  • Onze deskundige medewerkers staan dagelijks voor u klaar
  • We kunnen ook bij u thuiskomen
  • Wij leveren direct uit voorraad aan huis

Ja, ik wil graag een afspraak maken.

voor een scootmobiel onderhoud

Let op, op zondag zijn wij gesloten. Voor zaterdag kunt u alleen telefonisch een afspraak maken.
Kies uw voorkeurstijdvak.
Vink het onderwerp(en) van uw afspraak aan.
U kunt meerdere onderwerpen aanvinken.

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van onze tips & tricks vragen of wilt u meer weten over een specifiek product? Stuur ons een bericht.

Ik wil graag meer informatie over