Scootmobiel onderhoud

Vertrouwen is goed, onderhouden is beter

Net als bij een auto, vertrouwen we er gemakshalve maar op dat deze elke dag start! Bij goed onderhoud mag dat dan ook geen probleem zijn, daarvoor brengen we onze auto met regelmaat naar de garage voor een klein- of grote beurt en soms ook voor de wettelijke APK. Maar als je auto kunt rijden dan ben je ook nog in staat bij pech een ander vervoermiddel te kiezen b.v. de fiets, scooter, openbaar vervoer etc.

Minder mobiel
Ben je door omstandigheden minder mobiel en ben je afhankelijk van een rolstoel, rollator of scootmobiel dan kan je bij een pechgeval niet even snel uitwijken naar een ander vervoermiddel. Op dat moment heb je werkelijk een mobiliteitsprobleem. Daarom adviseren wij geregeld om met name de scootmobiel te laten onderhouden.

De banden
Banden zijn uiteraard een belangrijk onderdeel en deze kunnen bij veelvuldig gebruik behoorlijk slijten. De band zorgt voor veiligheid, comfort en grip op de weg. Naast de juiste spanning is ook het profiel belangrijk, zeker in de periode waarbij het nat is op de weg. Daarnaast is de kans dat een versleten band lek raak ook groter. Laat dus elke keer je banden goed controleren en zorg altijd voor de juiste spanning.

Accu
De accu is een belangrijk onderdeel, dit is de krachtbron van je scootmobiel. Door de accu goed te onderhoud – opladen met een deugdelijke lader voorkomt schade aan de accu. Maar een accu heeft geen eeuwig leven en zal ook een keer vervangen moeten worden. Wij controleren altijd de conditie van de accu bij een onderhoudsbeurt.

Remmen en verlichting
Net als bij alle andere voertuigen zijn de remmen van groot belang, een scootmobiel is een elektromotor die niet zoals bij een brandstofmotor op zijn eigen kracht kan afremmen. De remmen van een scootmobiel hebben dus veel te lijden. We controleren ze bij elke onderhoudsbeurt. Deugdelijke verlichting is verplicht niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. De scootmobiel beweegt zich vlot in het verkeer en is bij minder zicht ook minder opvallend. Daarom doen ook veel eigenaren een fluorescerend vestje over de rugleuning om extra zichtbaar te zijn. Het voeren van geen verlichting is tevens strafbaar, dus voorkom een vervelende boete en controleer regelmatig de verlichting. Meer lezen over het gebruik van een scootmobiel.

Maak vandaag nog een afspraak:

U kunt een afspraak maken via ons contact formulier maar u kunt ook direct bellen: 071 – 512 05 00

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van onze tips & tricks vragen of wilt u meer weten over een specifiek product? Stuur ons een bericht.

vraag
Scootmobiel onderhoud
september 5, 2022
Genoeg drinken tijdens de warme dagen
augustus 5, 2022
Rollator mee op vakantie
juli 22, 2022
Hulpmiddelen tijdelijk nodig
mei 20, 2022
De traplift
april 29, 2022
Artrose en reuma
maart 20, 2022
Ik kan gewoon meedoen
januari 11, 2022