Accu vervangen scootmobiel

Wat u moet weten voor dat u uw accu’s gaat vervangen.

Ook de accu’s van uw scootmobiel kunnen na enige tijd defect raken of verouderd zijn, voordat u deze gaat aanschaffen en vervangen is het goed om onderstaande tips te lezen. Uiteraard kunt het ook aan onze deskundige adviseurs vragen: bel dan direct 010 – 303 78 57 of gebruik het onderstaande formulier.

Onze tips:

  • Het formaat van de accu (buitenmaten) is belangrijk, de accu moet goed in de accubak van uw scootmobiel passen. Een scootmobiel heeft altijd 2 accu’s van 12 volt. Het amperage aangeduid met Ah bepaalt de capaciteit van de accu. Kleine scootmobielen (de lichtgewicht en opvouwbare) gebruiken gemiddeld accu’s van 12 Ah. Middelgrote scootmobielen gebruiken ook wat grotere vermogen accu’s van circa 34 Ah of hoger. Grote scootmobielen (4-wielen) die ook vaak sneller gaan gebruiken accu’s met een capaciteit van 60 Ah en hoger.
  • Het Ah-getal van de accu bepaalt hoe ver u kunt rijden maar heeft geen invloed op de snelheid!
  • Wanneer u van plan bent een accu met een grotere capaciteit te plaatsen, dan heeft u daar ook een groter acculader bij nodig. De laad amperage van de lader moet ± 10% van de accu capaciteit zijn. Wilt u dit zeker weten vraag het onze adviseur voor de juiste lader.
  • Het gebruik van de scootmobiel (intensief of weinig) is ook bepalend voor de keuze. Gebruikt de scootmobiel veel, dan is het raadzaam een grotere capaciteit te kiezen. Let wel op de afmeting zie tip 1.
  • Bij intensief gebruik kunt u ook beter kiezen voor een GEL accu dan voor een AGM accu. De GEL accu’s kunnen vaker opgeladen (1,5 tot 2x zo vaak) worden dan AGM accu’s. Uiteraard is er wel een duidelijk prijsverschil tussen GEL en AGM.
  • Lees goed de gebruiksaanwijzingen van uw accu en acculader, het juist opladen van de accu’s verlengd de levensduur van uw accu’s.

In onze webshop kunt u de juiste accu’s en acculaders bestellen voor uw scootmobiel. Wij hebben AGM accu’s tot 100 Ah op voorraad.

Heeft u een vraag?

Heeft u naar aanleiding van onze tips & tricks vragen of wilt u meer weten over een specifiek product? Stuur ons een bericht.

vraag
Scootmobiel onderhoud
september 5, 2022
Genoeg drinken tijdens de warme dagen
augustus 5, 2022
Rollator mee op vakantie
juli 22, 2022
Hulpmiddelen tijdelijk nodig
mei 20, 2022
De traplift
april 29, 2022
Artrose en reuma
maart 20, 2022
Ik kan gewoon meedoen
januari 11, 2022
Bent u toe aan een rollator?
november 12, 2021